2024-01-03 51 浏览
黄埔自从有咗地铁之后,就开咗好多新式modern嘅coffee shop,今日lunch得闲就黎咗4期嘅Niksen Koffie。相比旁边寿司店人潮涌涌,呢间感觉chill好多,好多sofa位,装修aesthetic都好靓。另外要讲一下,就系呢都除左pet friendly,都系baby friendly,有baby chair 同baby utensils提供,啱晒住喺黄埔嘅家庭客。我地今日要左牛角包窝夫薯条,我要左安格斯汉堡扒加牛油果,个牛角包外脆内软好好味,上面更加有超creamy嘅牛油果,呢个有惊喜!另外都有叫一个避风塘软壳蟹意粉,我超surprised呢个只要$88,再加$10更加包埋$42内嘅饮品,基本上所有latte,cappuccino都包,连dirty都得!我当然都跟餐要左杯dirty啦!浓浓嘅coffee加埋冻奶,超级好饮,杯latte都好大杯,绝对抵食!