2010-07-01 36 浏览
七.一前夕, 相約老公係尖咀等!今日本來已經好開心, 因為爸媽係上海回來, 除了買左蠶絲被俾家姐做嫁妝外!!原來, 還有買 蠶絲床墊給我 (因為我已嫁左架la!!) 真係好開心佢地冇忘記我bor..!!會合老公後, 老公主動提出上左openrice睇左食評話呢間好好, 真係好抵食! 咁我地就來試下啦!!好開心....老公咁主動揾餐廳!!去到好好, 可能還早, 店內 有4-5枱客人, 老闆娘很好地招呼我們坐下, 不過 就有大家都一致講既果番說話 轉頭有卡位, 會轉番卡位俾你!!) <---- 第一下聽到都會覺得服務幾好, 不過當上來看到後, 就知道係老闆娘一貫既作風.......我們點左 $118 餐 (小菜可以加 一元多一小碟) 一元小菜, 有粉皮, 小排骨, 及 醉雞 選擇我們主菜點了醉雞及師子頭, 包二碗湯! 雖然是日湯係粟米湯, 但老闆娘主動提議我們可以一碗粟米湯, 一碗酸辣湯!我們另外要了一碗白飯!先上二碗湯及 加 1元的無鍚小排骨因為湯的份量很多, 所以一碗飯 share吃, 真的已很飽, 差不多吃飽之時, 老闆娘走過來問我們夠唔夠吃.....我連忙說夠了....點
七.一前夕, 相約老公係尖咀等!
好開心....老公咁主動揾餐廳!!

我們點左 $118 餐 (小菜可以加 一元多一小碟)
一元小菜, 有粉皮, 小排骨, 及 醉雞 選擇
我們主菜點了醉雞及師子頭, 包二碗湯!

我們另外要了一碗白飯!
先上二碗湯及 加 1元的無鍚小排骨
因為湯的份量很多, 所以一碗飯 share吃, 真的已很飽, 差不多吃飽之時, 老闆娘走過來問我們夠唔夠吃.....我連忙說夠了....點知....老闆娘話送我 蛋散小甜品!
因為突然, 又想試下, 故連忙多謝老闆娘!!
老闆娘隨即入單, 過了一會, 一碟 < 桂花糖蛋散> 放到桌上!
外表十分吸引, 連同枱的 先生 也問啊姐係咩東東! 自己也是第一次嘗到這甜點! 加上今天本來的快樂, 覺得是日很圓滿!!
不過 覺得食物水準方面還可以改善!!
總括來說, 以咁既價錢, 係尖沙咀吃到正常水準的菜式也算不錯了!!! 抵吃!!!

二碗湯好大碗, 酸辣湯特別,有點嗆喉,不同一般的店!而一元的無鍚骨則有點un,冇肥膏!味道十分入味!
夠滑, 一讚係連碟都是凍凍的, 應該是預先分好, 原碟放入冷凍, 但花調酒味略淡
一向不懂評師子頭, 不過賣相其實可以美點, 白菜蓋了美麗的頭, 有點可惜
free, 當然要讚, 不過桂花味淡左少少, 都幾好食
大家睇下0的桂花糖, 都真係好多架..
2010-06-30
free, 當然要讚, 不過桂花味淡左少少, 都幾好食
大家睇下0的桂花糖, 都真係好多架..