2021-08-22
近年愛上行$12店,旺角創興廣場的分店大間有齊貨,每次開心買完野,扶手電梯樓下都會經過 樂天大喜屋,今日放假終於有機會 享受放題。準時 6:00Pm 入座,價錢優惠,有兩小時慢慢品嚐美食。餐廳空間大,座位多,相當大又寬闊,坐得好舒服。日式食品選擇也非常多, 我們年輕人第一時間用手機 scan code,唔使5分鐘已經落齊單。然後輕輕鬆鬆去自助區,自由選取炸物小食非常香口、前菜、新鮮沙律、清甜生果、特色甜品、雪糕,多到數唔晒。最驚喜就係清酒任飲🍶 飲品仲有汽水果汁🥤滿足不同口味。如果喜歡食海鮮,自取凍蝦、青口、蜆,相當揼本。海鮮之外我最喜歡就係刺身,先來甜蝦、赤貝、北海道帶子、三文魚🍣 全部都肥美厚嫩,鮮甜油潤,食到停唔到口。壽司也是推介之一,同居酒屋的質素一模一樣,而且款式更加有創意,鵝肝帶子壽司🍣肥美香滑。香芒龍蝦膏甜蝦壽司,外型已經夠鮮艷,鹹香鮮甜,味道層次豐富。一品料理也不錯,蒜蓉粉絲蒸帆立貝,真係好似去咗大排檔嘅風味,我都忍唔住要encore。千萬不要錯過 極尚花膠盛宴,一刻好像去了五星級酒樓,用刀叉品嚐花膠,滋補養顏。炸物有芝麻雞,串燒有鹽燒雞翼、溫室菠蘿,再配埋清酒好味絕倫
如果喜歡食海鮮,自取凍蝦、青口、蜆,相當揼本。
炸物有芝麻雞,串燒有鹽燒雞翼、溫室菠蘿,再配埋清酒好味絕倫。
甜品選擇多,我還是喜愛雪糕,侍應埋單嘅時候會提醒你記得落order,每人有一杯貴價雪糕,我就選擇了Häagen-Dazs 季節限定口味,為今餐圓滿的終結。
總結經驗:食品選擇多,食物質素好,上菜速度快,朋友聚餐食放題的好選擇。