2021-03-04
地點有啲山旯旮,地鐵過黎的朋友下晝黎要行得辛苦少少,12-15分鐘左右;推薦搵巴士直入「海怡工貿」站,2分鐘步程就到!好似見有shuttle 在鴨脷洲西邨小巴站入去,高手知仲有冇請update!星期六中午,Jenny見咁好天,又有海景點都碌入去睇睇!成棟大概都係睇傢俬的,上到28樓一開門都係木傢俬,靚~記得轉右再轉右就係cafe!英文落order,成間都好多外國顧客,有晒holiday mood!𝙁𝙤𝙤𝙙🥗𝙏𝙪𝙣𝙖 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 $40成朝未食野都驚cafe份量細食唔飽,掙扎fruit yogurt parfait打卡定佢,點知呢個真係冇照騙一個bowl,女仔黎講夠飽計落又唔係貴喎~三色螺絲粉,吞拿魚足料又有olives,加少少pepper感覺幾rich!𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🍫𝙈𝙤𝙘𝙝𝙖 $33 𝙈-𝙨𝙞𝙯𝙚隻杯有埋店名,但好saddd竟然——冇拉花🥺grateful 返平時有拉花都唔係必然但呢個價錢係幾抵!香朱古力味~飲落就正常啦haha但Jenny 下次應該會想試下啲蛋糕多啲!唯二海景枱長期有人,但其他位置都幾靚~最欣賞佢有個小朋友corner有書有公仔幾cute,見依家covi
𝙁𝙤𝙤𝙙
🥗𝙏𝙪𝙣𝙖 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 $40
𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🍫𝙈𝙤𝙘𝙝𝙖 $33 𝙈-𝙨𝙞𝙯𝙚
唯二海景枱長期有人,但其他位置都幾靚~最欣賞佢有個小朋友corner有書有公仔幾cute,見依家covid應該冇人夠膽玩,Jenny就大膽借個位黎影相😚
成間cafe係開放式、樓底高開揚又連住出面賣傢俬,連貫性好好;用餐枱有10零張度~
Jenny 就揀左張窗邊位,可惜問過店員,個窗簾係拉~唔~到架🥺🥲好可惜,拉到會係另一個必殺打卡位...可能你會問點解有海景相...Jenny最後左手拎起窗簾,右手影呢張😂😂都幾癲。坐完半日,trade off唔係最靚景但私隱度最高,又靜,睇吓書上網,有無限wifi係好選擇~本身個兩張海景枱都見住人來人往
驚喜位係廁所!真係值得一去(限女廁,男仔好似要落一層😝房中有房超有空間感,得一格但預左外面個格啲人可以幫bb換尿片,真係好啱一家大細嚟~搞到Jenny忍唔住廁所都要影返幾張🥺甚至有個砌左樹形狀的牆身~咁靚,Jenny唔返多次嚟都對唔住自己😚
🕚時間上Jenny推薦中午或之前到達,因為佢性質係行傢俬歇下腳,下午會愈來愈多人,Jenny坐左成個下晝,去到5點半仍然坐無虛席!
𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙎𝙥𝙤𝙩
兒童corner!
海景位~(但好坐的話就窗簾位!
廁所位(唔係講笑我影出黎都唔信自己係廁所
Tuna Pasta Salad