(非会员)
2008-03-03 4 浏览
琴晚終於試左呢間新野,d服務真係九流囉,帶位既冇禮貌,吧枱d師傅仲衰,你望佢整刺身咩?佢又會望一望你,但係d眼神就話你聽佢唔鐘意你望佢囉!侍應就真係你叫左佢,佢係望到你,但就唔識埋黎果種咁囉...到左食物喇,我地3個人就叫左三文魚刺身,炸軟殼蟹,三文魚腩手卷,海膽手卷,吞拿魚手卷,蟹子沙律,日式咖哩旦包飯,豬軟骨烏冬,金龍蝦卷,鰻魚壽司,八爪魚壽司,花之卷,腐皮壽司,吞拿魚壽司...仲有幾樣唔係好記得.1)三文魚刺身:夠厚,新鮮,魚身有光澤2)炸軟殼蟹:有驚喜,唔同出面果d只係得爪同埋食到層軟殼,呢度係明顯見到有肉同有膏,而且炸得乾身之餘都仲會keep到入面有少少肉汁3)蟹子沙律:麻麻地,一路見到個女師傅整得幾靚,但係食落口太多醬,好漏,不過就幾大碟囉4)金龍蝦卷:入面隻蝦好脆,做得唔錯,上枱既時候入面隻蝦仲係熱既,口感好rich5)豬軟骨烏冬: 豬軟骨唔夠軟,d骨仲係咬唔開果種,麵豉味既湯底有d咸,入面仲會有加隻旦同少少菜同粟米,整體碗麵都算足料6)壽司同手卷:用料好新鮮,一眼望落去就知道一定唔係隔夜賣剩貨,但係就比出面一般既壽司細少少,一啖一舊,所以食到魚鮮味總括係一間唔錯既日本料
1)三文魚刺身:夠厚,新鮮,魚身有光澤

總括係一間唔錯既日本料理食店,3個人食$470,個個食到捧住個肚走.下次去會試下食活魚刺身(我見到師傅真係即捉即劏),唔想等位太耐就最好7:00前去喇!!