2020-12-16
今日啱啱完sem就想搵間放題慶祝下,不過平時食得多日式放題,所以就想試下其他類型既。係openrice到碌碌下比我見到間食串燒放題既,不過就唔係平時個種「燒嘢食」放題既感覺,而係川式麻辣燙。呢到門口先知佢做緊全日優惠$128/位,另加$30飲品放題,所以諗都冇諗就行左入去啦佢舖頭唔算大,座位唔多,但可以保持到適當既距離。我去個陣係3:30下午茶既時間,但都坐滿人,我估都應該唔錯既🤤佢基本一枱係一碗大湯底,有唔同辣度比你揀,我本身唔係好食得辣,所就揀左bb辣,都幾過癮。佢首先會推薦你試下佢d小食(都係任食架)棒棒雞:係涼拌雞絲粉皮走粉皮蒜泥青瓜:酸度啱啱好,一路食串串一路食青瓜中和下,不錯不錯麻辣千層肚:佢既麻辣有d似譚仔既,不過冇咁鹹至於串串,選擇上我略嫌少左d成都小香腸:我覺得係變奏版既小臘腸😂泡椒牛肉:食落口有點酸😂同埋咬到辣椒籽好辣佢d內臟出乎意料,全部都大大舊,食到啖啖肉既感覺。特別係雞軟骨同鴨舌,真係好大粒🥰成都老冰粉:呢個係甜品,個味食落似新年食個種透明長形半硬糖,鐘唔鐘意就因人而異啦~~我自己就覺得幾ok既
佢首先會推薦你試下佢d小食(都係任食架)
棒棒雞:係涼拌雞絲粉皮走粉皮
蒜泥青瓜:酸度啱啱好,一路食串串一路食青瓜中和下,不錯不錯
成都小香腸:我覺得係變奏版既小臘腸😂
泡椒牛肉:食落口有點酸😂同埋咬到辣椒籽好辣