Odelice! (蘭杜街)

餐厅: Odelice! (蘭杜街)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
————————————————————————Odelice!地址:湾仔兰杜街2号地下9号舖Shop 9, G/F, 2 Landale Street, Wan Chai(另外尖沙咀,将军澳同荃湾都有分店架~)终于食到Odelice!价钱合理,食物质素唔错,甜品更😋😋有惊喜!环境唔错,员工超级nice🟠推荐食物🔹香蕉船Banana Split 🍌🍧($95):好有惊喜既一款甜品,Crepe做成碗状,挺身,中间承载著唔同配料,2种口味的雪糕(牛奶味和朱古力味),焦糖花生,加埋朱古力酱同焦糖酱,仲有朱古力同士多啤梨,口味丰富,异常地夹,可以encore🔸法国油封鸭腿🦆($168):法国名菜,一拎上黎就闻到一阵好香既苹果味,鸭腿佐以苹果酒酱汁,外皮香脆,但系越近中间骨位比较淡,而且呢一只比较overcooked左少少,有d鞋,惊喜的是sidedish,吸收埋d鸭油,苹果非常惹味,唔会太淋,刚刚好,羽衣甘蓝配埋苹果酒酱汁好好食,焗新薯都好有惊喜,外脆内软加埋d酱汁一流🔹龙虾芝士焗蝴蝶粉🦞🎀($258):蝴蝶粉份量十足,有半只龙虾,龙虾非常爽口弹牙🟡不推荐食物🔹Daily Soup(Brocc
————————————————————————
Odelice!
地址:湾仔兰杜街2号地下9号舖
(另外尖沙咀,将军澳同荃湾都有分店架~)

🟠推荐食物
Banana  Split  香蕉船
香蕉船

法国油封鸭腿

龙虾芝士焗蝴蝶粉

🟡不推荐食物
Daily  Soup

🔹Daily Soup(Broccoli soup西兰花汤🥦):味道非常淡😶‍🌫️,好彩有d葱可以调到少少味上黎,不过dense d同埋加d broccoli粒粒相信会好味好多。set可以选择汤或者饮品,如果当日系broccoli soup既建议不如嗌饮品

🟠员工
好nice,用英文同中文中文沟通,staff都好nice会主动斟水,同埋佢地到落场时间都唔会催我地走,俾我地享受埋个main同埋甜品,到甜品环节都好快收走d碟换新既碟~

🟡环境
湾仔店一共有10张枱,相信我们late lunch所以店内并没有太多人, 餐厅同厕所既墙都会有d巴黎既相,但系店内厕所略小

🟠总评分(9/10)

💰$250/person
Banana  Split  香蕉船