2021-04-18
每個星期都好期待到星期六,因為終於可以放低工作,同老公橕枱腳食下野👫今日落左元朗買野,順便去亞金食tea😋亞金主要食馬來西亞菜,而我地只係食左早餐,所以下午茶要食得豐富d,所以我就發板點幾樣high下tea🤗輕怡一字骨肉骨茶,配白飯及油條:每次去馬來西亞一定要食肉骨茶,所以去到亞金都唔例外餐牌寫係輕怡,但一d都唔輕怡😂😂當店員將個餐拎來果陣,已經聞到好香既肉骨茶既藥材味,砂鍋份量都幾大材料有一字骨啦,雞腳,豆腐卜,所有材料全部都煲到腍晒入晒味一字骨腍到骨肉分離,配埋白飯&油條,真係超好食套餐亦都包埋餐飲,來到食馬拉餐廳,一定要點南洋奶茶,我地都係點左凍飲,茶夠滑,而且煉奶底,又唔會太甜招牌亞金無骨海南雞,配油飯 – 講明係招牌,就點來食啦,雞已去晒骨,而且雞皮油脂甘香,雞肉又夠嫩滑,配上鮮香油飯及青紅蘿蔔湯,非常滿足油酥餅 & 肉鬆煉奶油酥餅 : 套餐加錢配小食,我地就點左個鹹甜油酥餅小食,油酥餅係即叫即整,來到果陣,熱辣辣鹹點酥餅口感香脆,而甜點酥餅鋪滿肉鬆,面灑上煉奶,鹹中帶甜,超正老公話買埋外賣回家做晚餐,咁就點左3樣返屋企輕怡檳城炒貴刁: 一d都唔輕怡,haha… 好大盒,真係
老公話買埋外賣回家做晚餐,咁就點左3樣返屋企
輕怡檳城炒貴刁: 一d都唔輕怡,haha… 好大盒,真係夠兩個人份量,麵條夠彈牙,而且配料夠多,有芽菜,仲有蝦,魚片頭,同埋有臘腸片,面仲灑了肉鬆,好香口呀😍😍
炸蝦餅&馬來炸春卷,返到屋企忍唔住各食左一件,仲好脆口,蝦餅好香鮮蝦味,亦都好彈牙,另外春卷就外脆內軟👍🏻👍🏻