2021-04-17
大圍新開房呢間韓國餐廳,阿媽話成日都好多人排隊,今日就終於同佢嚟試下~其實早喺觀塘已經食過午餐,覺得幾抵食,今日就嚟試下下午茶!下午茶時段兩點半開始,選擇冇午餐咁多,都有吐司、烏冬、鍋飯同麵類可以選擇,而且價錢相當實惠!!醬燒黑豚迷你芝士湯烏冬芝士湯底真有芝士味,燒黑豚肉味道都不錯,雖然是迷你,但烏冬份量也不少酥脆蘑菇雞翼迷你芝士湯烏冬釀蘑菇雞翼幾好食,入面塞滿了芝士香蘑菇,雞翼外皮煎得好香入面juicy,相當不錯!牛角包炸雞炸雞有3塊,炸得不錯,炸粉不厚而且熱辣辣,肉嫩多汁無骨!茶餐迷你烏冬再一份牛角包小食再配飲品都只是$42, 真的非常抵食!火腿煎蛋牛角包正正常常,雖然牛角包不是自家製但食落都唔錯小食加了卡邦尼小杯年糕個人覺得都不算太小杯,而且芝士和卡邦尼味道十足,反而食落有點膩脆香牛油雞翼雞翼炸得非常香口而且外脆內嫩!牛油味亦都分突出!值得追加!牛乳奶凍正常放題的牛乳奶凍綠茶拿鐵配有抹茶曲奇一塊,味道不錯,能媲美咖啡店~比利時朱古力值得一試!朱古力味都分濃烈,但又不會苦!
醬燒黑豚迷你芝士湯烏冬
酥脆蘑菇雞翼迷你芝士湯烏冬
牛角包炸雞
炸雞有3塊,炸得不錯,炸粉不厚而且熱辣辣,肉嫩多汁無骨!
火腿煎蛋牛角包
正正常常,雖然牛角包不是自家製但食落都唔錯
小食加了卡邦尼小杯年糕
脆香牛油雞翼
雞翼炸得非常香口而且外脆內嫩!牛油味亦都分突出!值得追加!
牛乳奶凍
正常放題的牛乳奶凍
綠茶拿鐵
配有抹茶曲奇一塊,味道不錯,能媲美咖啡店~
比利時朱古力
值得一試!朱古力味都分濃烈,但又不會苦!