2019-06-13 202 浏览
今日放工黎到旺角一間樓上雞煲火鍋店,嘆住冷氣食雞煲都係一個唔錯既選擇!餐廳以卡座形式為主,十分舒適。餐廳主打雞煲火鍋兩食,食完雞煲可以揀選自己喜愛的湯底,接着下半場食火鍋。今次我和友人揀左呢個超抵套餐,套餐包括一款前菜一款雞煲,一個湯底,一碟牛頸脊,一個海鮮拼盤和任飲任食的精選火鍋配料和飲品。前菜-金蒜咸蛋蒸扇貝黃炆雞煲雞煲方面,有辣同吾辣,任均選擇。食得辣的朋友不妨嘗試一下招牌惡魔雞煲,挑戰不同辣度。今次我就揀左要吾辣的黃炆雞煲,同樣香口惹味,雞肉肉質鮮嫩,十分滑溜。雞煲內亦加入了蔥頭和蒜等等,雞肉入味,有時吾辣的雞煲一樣甘好食。莞茜皮蛋湯底食完雞煲後,揀左一個莞茜皮蛋湯底,清熱下火!牛頸脊套餐包括了一碟牛頸脊,脂肪和肉的比例恰好,牛味濃,愛食肥牛的朋友千萬不要錯過!海鮮拼盤套餐除左送牛頸脊外,還有今晚的主角-海鮮拼盤出場。呢個海鮮拼盤超豐富和足料,包括有大鮑魚,象拔蚌,大蜆,聖子等!個人最愛的當然是鮑魚,十級新鮮,輕輕燙5分鐘已經食得,鮮甜彈牙有咬口。火鍋配料:冰豆腐,芝心丸,蟹柳,魚皮餃,粉絲抵食地方是有好多款精選火鍋配料任食,選擇多多!精選飲品也任飲喔,今次揀左韓國蜜糖柚子茶,

前菜-金蒜咸蛋蒸扇貝

黃炆雞煲

莞茜皮蛋湯底

食完雞煲後,揀左一個莞茜皮蛋湯底,清熱下火!
牛頸脊

海鮮拼盤

火鍋配料:冰豆腐,芝心丸,蟹柳,魚皮餃,粉絲

抵食地方是有好多款精選火鍋配料任食,選擇多多!
精選飲品也任飲喔,今次揀左韓國蜜糖柚子茶,清甜解膩,配雞煲火鍋一流!

下次也會嘗試一下惡魔雞煲,見到餐廳有推廣,挑戰不同辣度有不同折扣優惠!