2020-03-04
之前生日黎過食lunch semi-buffet 今次黎trytry晚餐~最近晚餐做緊8折 所以都幾抵!第一次黎個時已經覺得裝修好靚 簡約主調令到成個環境感覺好乾淨舒服 今日相對少人 所以見佢close左一邊我地嗌左幾個唔同款 務求咩都可以食到haha😆麵包前菜🥖仲可以refill 好好!頭盤有parma ham同smoked salmon因為本身鍾意食parma ham 所以一食就知好同唔好!呢到既parma ham質素不錯!唔夠dry身 不過厚薄剛好 食落唔好咬唔斷 亦唔會過咸!份量亦都多 如果哈蜜瓜都再多啲就perfect😆而煙三文魚質素都好 肉質鬆軟 食落都fresh(係有啲餐廳見過啲黑黑地個啲真係怕怕)我地另外嗌左個蠔 $100 6隻 侍應話係法國皇家蠔 聽落個名好架勢😆不過食落都唔差!鍾意食脆身口感既你不妨一叫~南瓜湯 超綢密既口感 每一啖都覺得係完隻南瓜搞溶變湯 飲完已經飽左六成🤣Main course分別嗌左西班牙黑毛豬扒賣相好精美 一食就知廚師烹調麵花左心思 外皮脆 內裡肉質依然juicy 本身既肉味加少少汁調味已經好足夠 唔會搶左本身黑毛豬既味~和牛西冷扒(因為個日
我地嗌左幾個唔同款 務求咩都可以食到haha😆
麵包前菜🥖仲可以refill 好好!
頭盤有parma ham同smoked salmon
Main course分別嗌左
西班牙黑毛豬扒
和牛西冷扒(因為個日無左烤牛柳)
份量好足😆好厚好大塊 西冷既精髓就在於有條脂肪 肉加脂肪配搭咁食 可以彌補本身肉質唔夠稔既弱點 就係西冷扒好味之處!
甜品係朱古力mousse 配雲呢拿雪糕 擺盤幾靚~味道亦都相當穩陣 屬預期既水準😋