2021-04-01 101 浏览
星期日去mega box 行街,午餐時間去咗隔離既國際交易中心上面的餐廳,選擇不多可能週末大部分唔開,幸好俾我地見到一間日式餐廳叫鳴門,見到入面都唔少人,兩位90分鐘任飲任食半自助餐,只有星期六日午市供應,又係增肥的時候,8款主食選一加送饑燒鮑魚,每位$238。主食叫左三色丼飯,大大玩飯有拖羅蓉、三文魚子和最愛的海膽,另外叫左牛肉野菜鍋, 好多肥牛片、生蛋、娃娃菜、豆腐、菇類和水間粉,似是壽喜燒煲,好好味,主菜已經如此吸引。其他自助任點任食包括有刺身:有三文魚、八爪魚、鯛魚,大大隻甜蝦,還有帆立貝、北奇貝、劍魚腩等多款壽司,放題少不了串燒炸物:燒雞軟骨、芝麻雞翼、炸蠔炸芝士年糕,其他多款小食:日式蒸蛋、枝豆、明太子玉子,款式真係包羅萬有,週末午餐來個大放肆,食到飽到行唔郁。

其他自助任點任食包括有刺身:有三文魚、八爪魚、鯛魚,大大隻甜蝦,還有帆立貝、北奇貝、劍魚腩等多款壽司放題少不了串燒炸物:燒雞軟骨、芝麻雞翼、炸蠔炸芝士年糕,其他多款小食:日式蒸蛋、枝豆、明太子玉子,款式真係包羅萬有,週末午餐來個大放肆,食到飽到行唔郁。