餐厅: 小越廚
资讯:

1K
2021-09-13 42 浏览
小越廚2人套餐蟹膏湯檬粉青咖哩豬扒飯酸辣鳳爪拼炸春捲牛油果奶昔,龍眼冰價錢💲: $188/ +20好味程度😋: 3.5/5服務🍴: 3.3/5環境🗾: 3/5性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 3.3/5-今次發掘左一間荃灣小店,食越南野🇻🇳 環境麻麻地有d逼夾,同埋主要係一個人做嘢,所以啲碗有時都收唔切🤯 不過價錢幾抵食,如果近呢邊都可以幫襯下。-✅蟹膏湯檬粉。呢個好食!湯底偏橙色,有層蟹膏油,但飲落偏椰汁味,好濃郁,食晒都有小小膩😂入面的豆卜好索湯,仲有扎肉、蕃茄、豬紅同2大舊蟹膏塊😗 份量超大碗!蟹膏塊幾足料,撈勻佢落碗粉到好香🤩-🆗青咖哩豬扒飯。ermm呢個唔似咖哩🥲有d咖哩水的感覺。食落味道似酸辣,係幾惹味,但不能用咖哩去形容🥺 加左椰汁都補救唔到。同埋個汁好稀好水😩 豬扒有d似香茅豬扒,有好幾塊,肉質正常。-✅酸辣鳳爪拼炸春捲。呢個餐包2款小食。酸辣鳳爪d鳳爪好大隻,比較爽口,如果細小小會入味d🤭 春捲都ok,係正常的越南春捲。2種拼埋都幾多。-✅牛油果奶昔,龍眼冰。牛油果愛好者一定要飲呢個奶昔,creamy af,好rich好杰。飲落完全唔甜,就係完個牛油果加奶的感覺,10
小越廚
服務🍴: 3.3/5
環境🗾: 3/5
性價比🥢: 4.3/5
回頭率😚: 3.3/5

✅牛油果奶昔,龍眼冰。牛油果愛好者一定要飲呢個奶昔,creamy af,好rich好杰。飲落完全唔甜,就係完個牛油果加奶的感覺,100%足料。
冇咩特別推介,係幾抵食而味道都ok。粉麵類同小食會比較建議叫,環境就唔好介意太多咯😬