2022-06-16 58 浏览
今晚吾想食米飯,就叫曬啲小食填飽肚子😂😁😂🇻🇳手作扎肉米紙卷米紙卷的餡料配搭百變,依間就用咗蘿蔔絲、青瓜絲、粉絲、生菜等配合主菜嘅扎肉,倒上酸酸甜甜嘅魚露,口感清爽,近排天氣咁熱食完真係透心涼。🇻🇳越式蝦春卷尺寸超長嘅蝦春卷,差唔多有隻碟咁長!外皮依然金黃香脆,入面餡料嘅蝦肉易非常爽彈。🇻🇳意大利黑醋汁蒜蓉牛油雞翼一上菜已經聞到陣陣嘅牛油蒜味,蒜蓉牛油鋪滿每一隻雞翼,食落超級香口,意大利黑醋汁可以平衡油膩感,食多幾隻都唔會膩。🇻🇳火五特色鳯爪對於唔食得辣嘅我嚟講,泰式鳳爪真係又想食但又怕辣,好彩依間嘅辣度適中,酸中帶甜,十分開胃。🇻🇳黃金脆魚皮鹹蛋黃醬包住每一塊魚皮,濃濃嘅鹹蛋黃醬為脆卜卜嘅魚皮增添咸香,食到停唔到口。🇻🇳D24榴槤炸彈最外面係薄脆嘅炸皮,中間係煙韌嘅糯米糍,入面包住嘅係滑順綿密濃中帶甜d24榴槤,三重口感。
今晚吾想食米飯,就叫曬啲小食填飽肚子😂😁😂

🇻🇳手作扎肉米紙卷

🇻🇳越式蝦春卷