2018-05-22
今次呢到荃灣,咁啱見到呢一間越南菜,於是就入咗去啦。店入面嘅裝修好光猛,坐得好舒服。串燒牛牛肉用左香茅去醃所以食到好香嘅香茅味,d肉嘅質地完全唔硬,點埋個沙嗲醬就更加提升左個鮮味。唔錯唔錯😂牛油蒜蓉雞翼呢一個配搭好特別,之前冇喺任何餐廳食過咁樣嘅配搭。未食之前覺得呢個配搭有啲奇怪,但係食落口又覺得啲味幾好同埋幾夾,無乜兀突嘅感覺。益力多沙冰味道係好typical 嘅益力多味,但係冇出邊嘅益力多沙冰咁甜,比較清淡少少,飲晒都唔會覺得好漏檬粉方面,我哋叫咗豬頸肉撈檬。 呢兜嘢好大,份量足夠。另外,豬頸肉好入味,幾好食! 喺醬汁方面,我哋可以自己加入喺枱上面嘅甜酸醬同埋辣醬,可以自己調較辣嘅程度,非常貼心。老虎蝦米紙卷份量好大嘅米紙卷,第一次食咁大卷嘅紙卷呀😂老虎蝦呢亦都幾大隻,呢度total有兩大隻蝦, 但係醬料方面,就只有甜酸醬可以點,入邊有冇乜沙律醬又或者係其他配料,味道清淡左啲,只係食到醬汁嘅味🧐兩個人叫做一個set同埋一啲小食,食到啱啱好!兩個人食到二百幾蚊,都算係幾平嘅越南菜!😛
串燒牛
牛油蒜蓉雞翼
益力多沙冰
檬粉方面,我哋叫咗豬頸肉撈檬。
老虎蝦米紙卷