2020-12-03 113 浏览
< 🍣道日本料理 > 📍荃灣呢日探完朋友就去咗附近食嘢 呢間日式小店嘅lunch都幾好食 而且都幾平❣️🥒麻醬凍豆腐沙律🥗跟餐有沙律 都幾大碟❣️凍豆腐配芝麻醬好好食 豆腐切開四份 方便同朋友share食😛 芝麻醬好多 另外仲有沙律菜 好開胃👍🏻🍗唐揚炸雞 $26炸雞有四舊 炸得好金黃香脆 肉質嫩滑😛咬落去好Juicy 🤤唔錯😋😋🥓生薑豚肉飯🍚 $55呢個抵食得黎又好味😋 好大碗 上面鋪滿豚肉、生薑同蔥花😛 豚肉有十幾塊 每塊都好爽口 完全唔韌 唔係普通豚肉黎👍🏻👍🏻 似donki 嗰隻 而且好濃生薑味 朋友都話好食😋 佢個飯係珍珠米 食到底仲有汁🤣 好抵食🥰🍣 自選壽司 $208朋友推介呢度嘅壽司都好好味😋 我揀咗海膽軍艦、章紅魚、帆立貝、油甘魚、鹽燒左口魚邊同限量供應嘅深海池魚壽司🍣 每件都比其他壽司店大舊 而且價錢親民👍🏻👍🏻 海膽新鮮 好鮮甜完全唔腥😋 每日限量供應嘅深海池魚肉質爽甜好鮮味 推介大家一定要食😋鹽燒左口魚邊 魚油豐富 入口即溶好正🤤🤤 油甘魚比出面大塊肉質鮮甜完全唔腥👍🏻👍🏻
< 🍣道日本料理 > 📍荃灣
🥒麻醬凍豆腐沙律🥗