2017-01-26
1930 浏览
年尾果時抽中左公司現金獎,食餐好嘅賀一賀佢!久違了嘅放題,我要嚟啦~某日經過大埔見到呢間日式放題,地舖好顯眼,有唔少食物選擇,而且價錢相當合理,所以就試下啦。我最鍾意嘅刺身類有好多選擇啊,而且最回本識食一定係食刺身㗎啦。因為好肚餓嘅關係,第一輪刺身就樣樣都劃左啲(好貪心XD),仲要預佢整唔足呢,不過估唔到真係樣樣俾足,有齊三文魚、吞拿魚、蟹腳、甜蝦同鮑片,仲送左個好大好大嘅刺身盤裝住,上枱果陣隔離左右都望住晒XD,味道very good,好新鮮!特別係甜蝦要激Like ,大大隻好長好多肉,所以額外再狂叫左好多隻。跟手叫左好多好多嘅壽司,款式多到爆,唔係平時爭X果啲普通嘢,佢地壽司都唔係求其,好似火炙壽司都好足料,而最愛就係一口海膽手卷,話晒海膽都係回本野,唔腥,份量又啱啱好。不過食到呢度都飽左50%了,根住再叫啲熟嘢都好正斗,燒墨魚同河豚乾好香口,少少咸多多脆,好似去左日本居酒屋,燒菠蘿超得,爆汁又唔酸,可以Encore。手羽先(即係炸雞翼),都幾有名古屋風味,最欣賞係上枱仲熱辣辣,唔會話攤到凍晒先拎出嚟啲飲品Menu都好足,有汽水有啤酒仲有梅酒,連酒精類都任飲真係比較少見,呢個價位嘅