2021-12-21
酸菜魚 $268炸饅頭 $58椒鹽魷魚酥 $138黑糖脆炸糍粑 $58呢間係ToNick主唱恆仔開嘅 係少有黃嘅川菜 去過幾次試咗唔同主菜同小食都覺得唔錯 除左荃灣 而家連銅鑼灣都開左啦!酸菜魚係必嗌 一盤可以2-3人食 辣度可以揀小辣到勁辣 麻嘅程度都有得揀 有次叫咗大辣但所有人都覺得唔夠辣 所以可以揀平時食開嘅辣再加一級 每碟魚下面都有寬薯粉 覺得唔夠嘅可以加$30加底 作為主角之一嘅魚都好入味好滑 亦唔會有好多骨另外佢個炸饅頭都係其中一個招牌 一上菜架船會噴煙(乾冰) 打卡一流 但略嫌架船有啲大放埋係枱就無咩位 饅頭炸個皮勁脆同好香 入面就好軟熟 就算擺耐多少少再食都依然好好食 椒鹽魷魚鬚炸得岩岩好 唔會一食落成口粉 入面條魷魚都唔會太難咬 而且份量算幾多下 我地2個人食食極都仲有黑糖脆炸糍粑口咸好特別 外面脆入面煙韌好似麻糬咁 加埋黑糖醬食落甜甜地 食咁大盤辣野可以順便中和下 雖然望落得幾舊 但食落一舊都幾飽肚
炸饅頭 $58
椒鹽魷魚酥 $138