德福閣

Stanford Café
2020-11-16 1684 浏览
除左放题,间中食下自助餐都几好,多的野食拣,感觉唔同的。先来食个刺身,三文鱼睇落好似唔够肥?,但系食落口感几rich,有鱼味🐟,唔会冻到无味。吞拿鱼比较瘦,但系食落都算易咬。希灵鱼籽都系几新鲜食落唔腥👍🏻,仲有八爪鱼食落都有嚼口🐙然后饮个酥皮海鲜汤,通常酥皮汤都好吸引,不过食完就会饱晒😌。但系依度好好,我觉得几窝心😍,一个茶杯份量嘅酥皮汤🥣,可以满足到想食🥰,又唔会食完就饱左👍🏻。汤底都几祝了,一个茶杯嘅份量里面有啲小海鲜🦞,呢个酥皮海鲜汤真系唔错‼️入座有半只焗龙虾同炸带子送,职员会送到坐位😌,半只龙虾🦞配白汁芝士焗,龙虾几弹牙,带子配个沙律酱几惹味,甜酸几香。熟食都几多选择,同埋都会转下菜式👍🏻。泡菜饺几香口🤤,皮薄馅多,表面煎得金黄,食落脆脆地😋。巴东牛肉入味得黎又肉质唔会韧,啲汁有少少🤏🏻椰奶味,炸海鲜鱼饼炸得黄金,松脆既外皮包住嫩滑既鱼肉🐟同埋八爪鱼🐙粒,有嚼劲得黎又冇腥味😏。甜品🍮有焦糖炖蛋,正‼️,成盘任装😌,蛋味几香又几滑,不过就唔系脆面焦糖,但系都几好食😋。另一个正野就系疏乎厘😍,不过就要等,软绵绵空气咁,但绝对值得你俾时间等佢😌。仲有就系即叫即整嘅pancake,自选口
除左放题,间中食下自助餐都几好,多的野食拣,感觉唔同的。

甜品🍮有焦糖炖蛋,正‼️,成盘任装😌,蛋味几香又几滑,不过就唔系脆面焦糖,但系都几好食😋。另一个正野就系疏乎厘😍,不过就要等,软绵绵空气咁,但绝对值得你俾时间等佢😌。仲有就系即叫即整嘅pancake,自选口味,配个雪糕球落去仲正😋

饮品来讲都几多选择,啤酒嘅话成人🧑可以任饮,即使唔饮啤酒🍻都好多茶同咖啡拣,除咗平时经常见到嘅红茶绿茶之外,呢度仲有柚子绿茶拣,味道香浓又唔甜,都几值得一试😋