2022-10-20 428 浏览
係尖沙咀又搵到一間正正既燒肉店! 呢度環境唔大,但全部都係卡位好闊落,坐得好舒服! 而且燈光偏暗,但每個卡位既天花中間都會有燈射落來,感覺要客人好好欣賞食物呢😋 我地今次叫左:..🥩801盛 燒肉盛合set- 大判燒!黑毛和牛肩胛肉- 腹前牛小排- 蔥聯味雞腿肉🥩黑毛和牛小排🍖黑毛豚無骨小排🐚帆立貝🥬生菜set🍚日本米飯🍮杏仁豆腐🍹日本忌廉汽水.自從之前係其他燒肉店食過大判燒黑毛和牛之後,就偏愛呢款,所以見到呢間都有大判燒黑毛和牛就即刻order左! 黑毛和牛肩胛有2大片,紋理好靚好均勻,由於切得薄身,所以擺上爐燒一陣就已經可以食用,大判燒一定會附上生雞蛋一隻,等你擺放燒好左既和牛與蛋液撈來食,好好味! 入口即溶!.黑毛和牛小排就較厚身,本身已經有醬汁醃左,擺上爐燒香後,肉味好濃郁🥹 如果話上面既黑毛和牛肩胛係嫩滑juicy入口即溶,呢個牛小排就係勁濃郁爆汁! 加埋本身醃既醬汁更添惹味! 好好食!.黑毛豚無骨小排本身脂肪同肉分佈平均,唔駛上油直接擺上就得,因為脂肪會爆油出來,肉質好軟腍好味! 而跟set既腹前牛小排有2片,同埋蔥聯味雞腿肉就有幾件,腹前牛小排肉質就較實身但仍然肉味濃郁!
🥩801盛 燒肉盛合set
🥬生菜set
🍚日本米飯
🍮杏仁豆腐
🍹日本忌廉汽水
黑毛豚無骨小排本身脂肪同肉分佈平均,唔駛上油直接擺上就得,因為脂肪會爆油出來,肉質好軟腍好味! 而跟set既腹前牛小排有2片,同埋蔥聯味雞腿肉就有幾件,腹前牛小排肉質就較實身但仍然肉味濃郁! 蔥聯味雞腿肉本身有用醃左,燒香後好嫩滑好香!!
燒肉就當然唔少得叫生菜包住肉來食,生菜set本身會另附韓式辣醬,反而覺得用生菜夾豚肉食就最夾! 叫左帆立貝,呢度有個位幾貼心係餐廳係用個細既錫紙盤裝住3大粒帆立貝,然後擺左件牛油係側邊,唔駛就咁擺一粒粒帆立貝係爐度燒,而係可以將成個錫紙盤擺上爐燒,裡面既牛油會溶,咁燒出來既帆立貝就會更加香! 肉質都好爽甜,唔錯! 另外叫左碗日本米飯,好大碗🤣 兩個人share都得!
最後食返個甜品先,出面比較少有杏仁豆腐,所以今次叫左來試試,杏仁味超濃郁🥹 豆腐好香好滑🥹 必食! 最後飲返杯汽水解渴,正呀超滿足!
2022-10-13