2022-09-12
假期同朋友一齊喺元朗,好肚餓要搵嘢食,天氣仲係好熱,想食開胃啲嘅嘢,經過呢度,見係泰國🇹🇭小餐廳,幾啱呢日嘅胃口,於是就決定入去開餐😆我哋好肚餓所以叫咗好多嘢食😆- $65 嘅「冬陰功湯(小)」:飲一啖湯先,嘩!濃郁好飲😋又唔係太辣😆,呢個頭啖湯為呢餐做咗個好開始😆;裏邊材料有:開邊大蝦一隻🦐、菇菌、洋蔥🧅、小蕃茄🍅、南薑、香茅等😋- $72 嘅「泰國🇹🇭金柚海鮮沙律」:金柚鮮甜多汁兼啖啖肉😋,海鮮就有:鮮蝦、魷魚 .. 仲加咗脆卜卜嘅小魚乾😆- $68 嘅「泰式🇹🇭炒椰菜苗」:椰菜苗🥬新鮮,非常爽脆,泰式🇹🇭炒特別惹味😊- $80 嘅「海南雞🐓半隻」:海南雞🐓皮黃且薄兼肉白,幾好雞味😋,沾埋秘製醬汁,特別好食😆- $49 嘅「午餐:泰式🇹🇭炒金邊粉」加 $8 嘅「椰汁冰」:「炒金邊粉」酸酸甜甜,食落好開胃😋;「椰汁冰」甜甜哋,大熱天時飲,幾爽😆- $35 嘅「椰青🥥」:呢個係朋友叫嘅,我黐咗佢一啖🥥,清甜好飲😆我哋由好肚餓食到好飽,大滿足😆
我哋好肚餓所以叫咗好多嘢食😆
我哋由好肚餓食到好飽,大滿足😆