2017-06-26
星期六上午去飲茶,是我和家人慣性節目。早上十時到達,見到人唔多,原來都要等一陣先有位。最初安排是坐卡位,但我同侍應講想坐圓枱,她都好有禮貌,請我再等一會,一有圓枱就比我。好快有位喇!我一睇點心紙,發現好抵食喎,怪唔之得未到午飯時間,就要等位啦!我地三個人共叫左六樣野 :吉列鳳尾蝦,脆抄手拼魚豆腐,魚皮餃西生菜,農家肉餅飯,香煎蘿蔔糕,鬼馬牛肉腸吉列鳳尾蝦 : 雖然蝦不大隻,但炸得脆脆的,再配上蛋黃沙律醬,還有懷舊炸紅蝦片拌碟,好好味呢!這個值得推介比大家!脆抄手拼魚豆腐 : 抄手外皮是炸,內饀是韭菜和豬肉,味道可以。魚豆腐一咬落去,原來是芝士味,太新式了,我不喜歡,還是喜歡傳統魚豆腐多D呢!農家肉餅飯 : $6.8 一盅,但完全唔細盅,肉餅分量唔算少,新鮮蒸起,味道OK,超值之選。魚皮餃西生菜 : 正正常常,沒有特別。香煎蘿蔔糕,有四件,味道OK啦。鬼馬牛肉腸,就是腸粉裏面包住牛肉和油炸鬼,混埋一起吃,很美味。值得推介。三個人不用一百元就飲到茶,吃得飽飽!因為早上11時前落單有些點心是優惠。
我地三個人共叫左六樣野 :
魚皮餃西生菜 : 正正常常,沒有特別。
香煎蘿蔔糕,有四件,味道OK啦。
三個人不用一百元就飲到茶,吃得飽飽!
因為早上11時前落單有些點心是優惠。