2024-02-02 863 浏览
之前系尖沙鱼食过火锅放题店二锅头,放题除咗火锅之外,仲可以任食鸡、鸭、猪手煲,好抵食🤑今次再战旺角分店,有🥩精选牛肉、严选安格斯牛、特级极上和牛3款放题套餐,仲可以加$88有羊腩煲放题,全部都系任食,唔怕你食到呕最怕你唔食咁款🤣🤣趁住冬天可以嚟擦餐劲😎严选安格斯牛放题🥘羊腩煲羊腩份量超多👍🏻反而马蹄、笋、枝竹占少数。羊腩好入味,有肥啲同瘦啲嘅部位,部分连厚厚嘅皮,好软滑几正😋瘦嘅部份亦炆得够腍。羊肉偏向冇乜骚味,系大家都会接受嘅味道。酱汁咸淡适中,沾点腐乳酱更惹味😍🍲越式香浓牛肉锅食完羊腩煲就转火锅,叫咗未见过嘅越式牛肉汤,见到汤底有好多配料,好似牛肉片、香叶、柠檬等,好有越南pho嘅感觉😛闻落好香香叶味,食落味道就唔算好出。其他汤底都有啲惹味嘅选择,好似麻辣鸭血锅、沙嗲锅、养生鹧鸪锅、冬荫功锅等。🥩美国牛胸腹、本地鲜滑牛、安格斯牛板腱、安格斯封门柳呢个套餐包4款牛,封门柳贪佢肉味浓,肉质紧实,我自己就钟意本地鲜滑牛,大大块又厚身又滑😚口感几好。另外都有唔少其他肉类选择,连油鸭脾都有。🦐海鲜海鲜类都有花枝片、白鳝片、虾、帆立贝等,我就叫咗水土鱿、活海蚬、墨鱼滑,鱿鱼好爽脆,海蚬新鲜无沙

严选安格斯牛放题
🥘羊腩煲

🍲越式香浓牛肉锅

🥩美国牛胸腹、本地鲜滑牛、安格斯牛板腱、安格斯封门柳

🦐海鲜
海鲜类都有花枝片、白鳝片、虾、帆立贝等,我就叫咗水土鱿、活海蚬、墨鱼滑,鱿鱼好爽脆,海蚬新鲜无沙。

🍢火锅配料
雪柜放咗唔少蔬菜、丸、饺可以自己拎,都系啲大路款式。

🍨饮品、雪糕
有包装饮品可以自己拎,甜品就有榴梿雪条、豆腐雪糕或tiramisu雪糕。雪糕味道偏清淡。

人均消费:$360
推介指数(10分为满分):7.5分