2020-12-16
今日去咗南昌探朋友,順便來個2人晚餐,喺v walk 入面有間做緊折扣優惠好抵食餐廳環街簡潔,感覺好乾淨,防疫隔板都做得好好,不錯喔我叫咗個皇牌晚餐,先嚟松葉蟹肉黑松露野菌忌廉湯,個湯層次豐富又奶滑,入口好濃野菌及黑松露味,仲食到鮮甜松葉蟹肉。前菜香煎鵝肝配蘋果蓉,塊鵝肝煎到兩邊香脆,入口咬落中間好嫩滑,好香口惹味主菜原件花膠拼紐西蘭肉眼扒,大大塊花膠喺面㗎,而肉眼牛扒牛味都重,嫩滑與有咬口之間,熟度恰到好處,仲配上燒汁去食都幾惹味,伴邊有燒新薯、蘆筍及忌廉菠菜茸,整體不錯喔羅宋湯好足料,甜與酸適中,蔬菜煲到軟身好好食朋友點了黑松露松葉蟹肉意大利飯,個飯好濃被郁好香,意大利飯被濃濃嘅汁包圍,入口好奶滑但又帶飯的微咬口,仲有蟹肉嘅清香最後可選餐飲,我叫咗凍檸茶一杯,茶味都出喔,價錢折後好抵食
餐廳環街簡潔,感覺好乾淨,防疫隔板都做得好好,不錯喔
羅宋湯好足料,甜與酸適中,蔬菜煲到軟身好好食
最後可選餐飲,我叫咗凍檸茶一杯,茶味都出喔,價錢折後好抵食