Happy friday除咗去酒吧飲嘢,其實都可以同朋友一齊去食下串燒,傾下偈。咁啱見到旺角嘅呢一間串燒店,聽朋友講質素唔錯,價錢合理,一於去試下。一坐低睇見餐牌都有幾多款式,不過最吸引我嘅都係生蠔,真係非常之抵食,平過外面唔少食蠔嘅地方一大截。就算係食貴少少嘅南非生蠔同法國吉拉多生蠔,都係幾十蚊隻,真心抵,少少地食住半打先。南非生蠔好有海水味,味道濃郁肥美,加少少檸檬汁食已經足夠。吉拉多生蠔比較鮮甜香口,好creamy,比較易入口,我鐘意呢隻多啲。串燒都好多款式 鍾意食豚肉嘅我就嗌咗豚肉車厘茄串燒、豚肉大蔥串, 豚肉好肥美,肉質彈牙,加埋蔬菜夠清新,一啲都唔會漏。牛柳同牛舌串燒都好多汁, 尤其喺牛舌好香口,外面好脆,入面勁juicy。羊架好嫩,一啲騷味都無,值得一試。日本秋葵甜得嚟又無渣,唔錯。另外仲嗌咗杯柚子茶同一杯啤酒,估唔到個柚子茶有成一公升咁多,飲極都飲唔曬。串燒價錢唔貴加埋生蠔抵食, 下次同朋友食飯都可以再嚟!

南非生蠔好有海水味,味道濃郁肥美,加少少檸檬汁食已經足夠。

羊架好嫩,一啲騷味都無,值得一試。

日本秋葵甜得嚟又無渣,唔錯。

串燒價錢唔貴加埋生蠔抵食, 下次同朋友食飯都可以再嚟!