2022-04-05
食過幾間銅鑼灣嘅燒肉店,呢間算好抵食,有好多款套餐,幾十蚊就可以食到燒肉,而且仲有好多勁抵嘅丼飯,$38都有交易。上到去都唔少人,不過座位勁闊落,疫情關係兩個人坐咗張4人枱,好舒服,餐廳環境都好新淨,冇乜油煙味。我哋叫咗燒肉套餐、小食同埋壽司。日本名水豚五花餐,$88呢個係豬肉餐,日本嘅豚肉不嬲都好味啲嘅,呢隻一啲都唔肥,怕肥又唔食牛嘅朋友啱晒。每款套餐都包沙律、飯,加$4仲有嘢飲,而且冇加一。紐西蘭肉眼扒套餐,$88肉眼扒好大塊,肥瘦適中,成塊燒到三成熟我先剪開佢,再燒入面,大概7成熟嘅時候食,都重嫩同埋牛味重,唔錯。因為套餐好似抵過單點,我哋仲叫咗個三種肉嘅餐,包日本A5和牛肩胛、美國牛肩胛、日本水豚三種肉,都係$138咋,A5和牛當然係最好味,油脂味好重好香。另外可以無限加錢叫小食同埋海鮮,雞翼勁抵,有3款,我哋全部試晒,都好好味呀。燒蠔同元貝都好唔錯,因為加咗就牛油,好香。朋友好食得,於是乎又加咗幾件壽司,估唔到燒肉店嘅壽司有咁嘅質素。最後當然係甜品,加$12就食到movenpick雪糕,仲平過超市,梗係要食啦,佢哋嘅跟餐小食、跟餐飲品都係無限加配,真係好滿足☺️
日本名水豚五花餐,$88
紐西蘭肉眼扒套餐,$88