2023-04-07 135 浏览
📍 📍 📍 📍 📍 📍 校長燒肉日韓料理 (沙咀道) (荃灣)荃灣沙咀道298號翡翠廣場2樓💰成人每位$248 😋😋😋😋/5刺身🦐燒肉🍖打邊爐🍲任燒任食2小時!唔係第一次去呢種燒肉放題既餐廳,最吸引我就係一個價錢任飲任食,唔洗再每一樣野計錢,咩都可以試下。今日嚟咗荃灣寶石大廈附近既校長燒肉,交通非常方便!店內最前方的位置是取食物的區域,燒肉選擇充足,任何肉類豬、牛、雞、魚、雞腎、牛仔骨、豬寸骨等等應有盡有,肉質不差,好多肉類都經過醃製,唔使調味都已經好惹味~~~蔬菜亦不乏選擇,除了大路的茄子、菠蘿、冬菇及翠肉瓜外,還有秋葵、雞髀菇。小吃除咗唔同嘅熱盤熟食好似蒸魚、春風螺、牛腩同冷盤沙律、雲耳、醃蘿蔔等,仲有得食中式蒸籠點心、食壽司、刺身同打邊爐!甜品方面,店內除咗有自家製甜品蛋糕之外亦都有現成嘅雪糕雪條 記得留肚食甜品呀~🥤飲品方面:有一般的紙包飲品🧃維他奶、茶類、罐裝汽水啤酒和少有的清酒、梅酒🍶仲要有任飲夠晒冰凍喜歡熱飲的話,有熱既維他奶!😍依家天氣凍,飲返支真係暖笠笠。要熱飲都可以自行選料泡花茶🫖有金邊玫瑰、洛神花、普洱、山楂、蘋果花、蒲公英和檸檬。餐廳還列明了花茶功效和不適合飲
荃灣沙咀道298號翡翠廣場2樓
💰成人每位$248
😋😋😋😋/5
刺身🦐燒肉🍖打邊爐🍲任燒任食2小時!
下。今日嚟咗荃灣寶石大廈附近既校長燒肉,交通非常方便!
小吃除咗唔同嘅熱盤熟食好似蒸魚、春風螺、牛腩同冷盤沙律、雲耳、醃蘿蔔等,仲有得食中式蒸籠點心、食壽司刺身同打邊爐!
🥤飲品方面:
有金邊玫瑰、洛神花、普洱、山楂、蘋果花、蒲公英和檸檬。餐廳還列明了花茶功效和不適合飲用者,
感覺好養生健康!
回頭: Yesyesyes,整體來說,食物質素不錯,選擇又夠多~~店內也沒有好大油煙味,抽風做得好好!食物又fill得快,值得再次光顧啊!