2022-05-30 948 浏览
放假想食大餐,呢間放題可以一次過滿足燒肉火鍋兩個願望,午餐放題百零蚊一位性價比唔錯👍🏻。呢度除咗燒肉火鍋,仲有熟食區,有炸物、幾款壽司,仲有點心,蝦餃、馬拉糕、牛肉球、珍珠雞款式多,用小蒸籠裝住,熱辣辣,一坐低好肚餓可以即刻去拎嚟食下先🙈。講返主角燒肉先,有好多款唔同嘅肉類,豬牛雞魚,樣樣都有齊。我哋比較鍾意食牛,有一款韓風大醬牛肉片幾好味😍,燒完肉質一啲都唔韌。豬肉就推介一款五花肉👍🏻,燒完用生菜包住一齊食,可以減膩,又有啲韓式風味。另外燒秋刀魚、多春魚都好食,呢度嘅爐有牛油紙薦底唔使驚黐晒底難燒,啲魚燒完好甘香😋。火鍋方面,一般嘅火鍋材料都有齊,其中我最鍾意食炸魚皮同埋響鈴😍,呢啲浸一浸火鍋湯底keep住少少脆,又吸咗湯汁,一流👍🏻。另外食咗咁多燒肉,火鍋可以食啲蔬菜都幾好,清一清油膩感。食完燒肉火鍋其實已經飽到上心口,但係都仲要食下甜品,呢度有幾款甜品都係出去自助區攞的。仲有frozen yogurt,朱古力味,加上少少棉花糖,食得好滿足😌

午餐