2021-02-25 563 浏览
📍德国热狗🌭️ 《尖沙咀》见到朋友 Ig story 介绍呢间热狗店🌭️就去试吓啦💛💛,上网睇返原来佢哋有几间分店,今次试呢间就系位于📍尖沙咀,尖沙咀A1出口大约行5分钟左右就到㗎啦,餐厅装修环境好有复古嘅感觉,餐厅主打外卖 🛍,不过都有吧枱可以堂食坐到六个人左右,餐牌咁多选择拣咩好呢?店员好友善主动介绍我哋食咩 😍😍,价钱仲好抵食👍👍,50几蚊有埋薯条丶热狗丶饮品,份量都好多,想知我食咗啲咩就睇下面啦👇 ———————————————————匈牙利辣味肠热狗 🌭️🍟🥤 $55呢个价钱已经包括埋( 薯条🍟丶饮品🥤㗎啦‼️),我哋咁啱坐𠮶个位望住佢哋整,厨房好干净同埋所有嘢食全部都系即叫即整,肠仔外皮香脆,味道就普通,唔系几食得出有辣味🤣🤣,反而要赞下佢个包,个包望住佢有烘过所以热辣辣同埋脆脆地 😍😍,酱汁方面就梗系叫混酱啦,佢哋有好多款酱汁选择 包括:茄汁丶沙律酱丶酸瓜酱丶烧烤酱丶芥辣酱,觉得唔够酱自己再加😝😝薯条🍟小食方面可以选择薯条/薯饼,见第一次食就试吓薯条先啦,但上网睇原来𠮶个话薯饼都好正 哈哈 😊,唔紧要下次再试啦,薯条份量都好多啊😳😳,新鲜炸起拎上手都辣亲,但不过比较干身,咸味适中
📍德国热狗🌭️ 《尖沙咀》
匈牙利辣味肠热狗 🌭️🍟🥤 $55

薯条🍟
小食方面可以选择薯条/薯饼,见第一次食就试吓薯条先啦,但上网睇原来𠮶个话薯饼都好正 哈哈 😊,唔紧要下次再试啦,薯条份量都好多啊😳😳,新鲜炸起拎上手都辣亲,但不过比较干身,咸味适中👍👍,食到最后已经超级饱啦,整体嚟讲CP值好高值得一试🥇🥇
———————————————————
环境 - 餐厅好有复古嘅感觉,厨房系开放式厨房,完全可以望到煮嘢食嘅过程
📍地址
德国热狗 (尖沙咀)
尖沙咀亚士厘道18号地下

德国热狗 (元朗)
元朗教育路31号南天大厦地下B号舖

德国热狗 (何文田)
何文田窝打老道67号D,Shop C

德国热狗 (天后)
天后水星街27号地下C号舖

德国热狗 (香港仔)
香港仔田湾街17号田湾商场地下G03B号舖

#德国热狗 #尖沙咀黄店 #尖沙咀美食 #黄店 #热狗 #香港热狗 #德国餐厅 #香港德国餐厅 #黄店推介 #惩罚黄店 #黄色经济圈 #香港美食 #hk #hongkong #foodie #hkfoodie #食评家 #打卡