最近發現寶林新都城開咗間烤魚 原來而家食烤魚都唔使出到好遠 屋企附近已經有得食 即刻約朋友放工去試🐟 門口睇落唔大 但入到去原來都幾多位 餐廳入面闊落企理又夠新 未食已經加有加分 我地懶得諗就直接叫咗二人餐 $499 包2杯特飲📝• 芥末涼拌秋葵好開胃嘅冷盤 秋葵夠新鮮配埋微辣嘅日式醬油 味道唔錯😜• 爆珠百香果茉莉綠茶• 爆珠藍天乳酸梳打兩杯都好飲!!爆珠其實係坊間台式茶飲店個種寒天珠珠 百香果茉莉綠茶除咗百香果之外仲可以飲到一啲西柚粒 正~ 如果可以再大杯啲仲好😆• 藤椒青椒烤海鱸魚我地叫咗小辣 海鱸魚上枱嘅時候已經係煎香過 煮咗大概10分鐘之後湯底嘅味已經完全滲入條魚 魚肉好入味 而且煎香過所以肉質唔會淋之之 有驚喜!湯底唔會過咸 有時叫太辣嘅湯底,變咗主要都係食辣味 今次嗌呢個藤椒青椒底可以試到更多魚味 下次再出去食烤魚都會叫返呢類冇咁辣嘅湯底 正好多!二人餐仲配埋蓮藕同娃娃菜 食到咁上下放入去滾一陣 超入味!!👅• 蒜蓉燒生蠔兩隻燒生蠔 生蠔肉都幾大 燒到岩岩好配埋蒜蓉辣辣地 真心想食多幾隻😂😂• 厚燒牛舌串• 燒荷蘭豬五花腩• 燒豆皮• 燒菠蘿• 冰粉總結:我地兩個都一致認

• 芥末涼拌秋葵

• 燒荷蘭豬五花腩
• 燒豆皮
• 燒菠蘿
• 冰粉

總結:我地兩個都一致認同呢間烤魚抵食之餘 味道好唔錯 值得回訪!