2022-02-13
@將軍澳好耐冇食打邊爐,上星期同我帶咗我去將軍澳嘅馬祖食養生火鍋放題。一人一鍋,我哋叫咗$223(+10%)嘅餐食120分鐘,任食Prime Grade牛肩胛肉西班牙無激素豬肉片。肉類嚟講仲有沙茶牛肉、雞脾肉同埋魚。 除此之外仲有好多丸、蔬菜同埋雪糕任食。飲品種類都好多,呢排比較凍仲有熱飲添!朋友叫咗椰子藥膳清雞湯,我就叫做藥膳台灣沙茶湯。椰子湯好清甜,沙茶湯好惹味,藥膳味唔會好濃。湯底濃郁到啲食物唔使點醬都好味。兩款肉都唔錯,厚薄適中,肉味香濃。呢度嘅丸超級多,都有十幾二十款,朋友好鍾意食啲芝士丸。最近啲蔬菜好貴,即刻喺度食多啲,連羽衣甘藍都有!雪糕雪條都有好多選擇,我都食咗唔少。有我最鍾意嘅movenpick,我仲同朋友講笑話就咁食雪糕都回到本!雲呢拿味真係好正!店員服務態度好,加湯同加肉都好快。