2023-04-28 74 浏览
最近呢d天氣涼涼地同朋友打下邊爐就最岩,我地最終去咗佐敦呢間大鍋口海鮮火鍋店打邊爐,7點半前離座每人都係$198,可以任飲任食,好抵食😆入到去職員好nice,我地坐卡位,望住彌敦道既景食野,座位又闊落,幾舒服😊湯底方面,都好多選擇,我地叫咗胡椒豬肚湯底,味道濃郁,胡椒辣辣地好開胃,而且呢排濕氣重,食完可以健脾暖胃😆另外,餐廳將醬汁放晒係枱,唔使出去拎,好方便,按自己喜好任撈😆食物方面,睇點餐紙,都幾多野揀,我地叫咗好多野食😋手切肥牛:打邊爐必叫,一d都唔會韌羊肉片:有羊肉騷味得黎又吾會好騷,就算怕騷既人都不仿試下😆海鮮(白膳片,鯇魚片,吊桶仔,帆立貝):好新鮮,好鮮甜花雕醉雞:本來仲諗住醉雞放左入湯煲後,會吾會冇晒味架,點知入口,原來佢仲保留到陣陣酒香味🤭菜(油麥菜,皇帝菜):皇帝菜比較少食,原來烚下烚下,又幾好味喎,配埋胡椒豬肚湯,好入味👍鮮淮山:好新鮮,放落湯度做湯底又得,撈起入口又好味,正👍我地仲額外叫咗碟極品肥牛,賣相已經好吸引😍而且份量好足好大碟,肉質嫩滑👍飲品方面,一樣都可以出去任飲飲拎,除咗一般野飲之外,仲有自家製既竹蔗茅根水👍整體黎講,呢間餐廳性價格比高,好抵食😋

食物方面,睇點餐紙,都幾多野揀,我地叫咗好多野食😋
手切肥牛:打邊爐必叫,一d都唔會韌

羊肉片:有羊肉騷味得黎又吾會好騷,就算怕騷既人都不仿試下😆

海鮮(白膳片,鯇魚片,吊桶仔,帆立貝):好新鮮,好鮮甜

鮮淮山:好新鮮,放落湯度做湯底又得,撈起入口又好味,正👍

整體黎講,呢間餐廳性價格比高,好抵食😋