2021-04-29 38 浏览
好耐無雞煲打邊爐,又想試下其他餐廳雞煲如何,見到尼間價位唔算太貴,就決定一試。 本身諗住嗌打邊爐材料,發現原來餐廳有酒飲小食提供,仲要係有酥炸椒鹽九肚魚,太耐無食啦所以嗌咗一碟黎食。 ✨酥炸九肚魚 粉漿剛好唔太厚,即叫即炸熱辣辣,份量都算多兩個人食夠哂,魚既肉質嫩滑,more than expected,下次再黎會想試其他小食,款款都吸引😳✨重慶雞煲半份 適合兩人食用,雞煲味道非常惹味濃郁,唔會太鹹,食到差唔多就開始打邊爐,餐廳有豬骨湯同辣湯比客人選擇,我地就揀咗豬骨湯底 ✨美國雪花肥牛(小) 一盤大約15塊 雪花肥牛具有大理石油花,食落堅實的肉質帶有牛味,即使有濃郁既湯底都蓋唔過本身既肉味,而且份量都算多,都係$108,好鬼抵食!✨芝士手打墨魚丸平時丸類除左手打其他堅決唔食,事實證明係無錯! 依款咬落超級彈牙,食得到裏面有切成小塊的墨魚粒,口感不錯不過芝士味不太突出,可能因為墨魚味太濃😂哈哈✨日本廣島蠔(半份) 食落鮮甜帶有蠔味之餘,重點係完全唔腥,口感柔滑肉質飽滿,煮熟後不會過份縮水✨美國黑豚花腩片(半份)有大約11塊,有少少脂肪分佈,外觀都吸引,但放完落個鍋度有少少縮左水不過依個

✨酥炸九肚魚

✨重慶雞煲半份

✨美國雪花肥牛(小)

✨芝士手打墨魚丸

✨日本廣島蠔(半份)

✨美國黑豚花腩片(半份)
不過依個價錢都算唔話得架喇,味道方面都尚算不錯,不過有比較底下雪花肥牛會更加吸引

✨老闆押水果茶
水果茶好足料 有橙、蘋果、菠蘿配料,打邊爐飲非常解渴,大大杯又唔貴

店員非常細心,因為我陪男朋友飲咗幾杯酒,佢見我飲完酒塊面紅紅地,即刻比杯暖水我飲,服務一流👍🏻

依間性價比頗高,唐生菜都只係$16,抵到爛,但由於我地食量細既關係都唔試得多,唯有下次再黎試過其他
2021-04-27