eva_leong22
抵食潮汕牛肉放題
eva_leong22
2025-11-16
关注
同好耐冇見嘅朋友食飯,嚟到瓊華中心打邊爐,晚市$338放題包埋海鮮拼盤同手切牛肉圈,仲有紅酒白酒任飲,都抵食✨

🐮 潮汕牛肉盛宴
一坐低就送上霸氣手切牛肉圈,圍住個鍋擺到滿滿當當,有匙柄、吊龍、雪花牛,牛胸油等唔同部位。呢個位置佢都會教你要淥幾耐🥢我同朋友最鍾意食雪花牛,牛肉色澤靚,油脂分布均勻,輕輕一淥就食到濃濃牛味。 QR code落單可以無限encore手切牛同豚肉,仲有即切脆肉鯇,魚肉爽脆鮮甜,淥十零秒就食得。

🦐 海鮮拼盤
放題跟嘅海鮮拼盤有齊沙白、鮑魚、生蠔同大蝦,全部新鮮乾淨。沙白吐沙徹底,鮑魚彈牙,生蠔超大隻但冇得瘋狂encore,朋友最鍾意食蝦,瘋狂讚呢度嘅蝦超級甜

🌿 罕見蔬菜
出面自助區竟然有冰菜同水蓮呢啲冷門蔬菜!水蓮口感清脆帶獨特清香,我第一次食就已經愛上咗,完全無視咗其他蔬菜🤣冰菜就卜卜脆,打邊爐真係第一次見。仲有即包手工小雲吞,牛肉餡香濃細嫩,細細粒一口一個,我哋encore咗三次!

🍷 手作飲品任飲
除咗紅酒白酒任斟,竟然有熱洛神花茶同枸杞桂圓茶。紅棗枸杞桂圓茶足料到不得了,又養顏啱晒女仔飲~朋友仲試咗佢哋嘅洛神花茶酸甜開胃,打邊爐飲一流!而且竟然有「生」可樂飲,出面賣到$15以上一枝,呢度竟然可以任飲🌟

🌽 邪惡熱食小菜
忍唔住試咗幾款熱食,椒鹽粟米鹹香惹味,南乳炸雞翼外脆內嫩,鹹蛋黃魚皮卜卜脆~仲有爽脆魚皮同豉椒炒蜆,未打邊爐已經食咗半飽!

最後食返條童年回憶雙棍雪條解膩!成晚不停食肉飲酒,我地都捧住個肚走。$338有咁多選擇,仲要見到啲師傅喺入邊即刻切牛肉,坐得又幾舒服,會再encore!
赞好
检举