2018-10-10 98 浏览
元朗好多餐廳,淨睇都有選擇困難。好耐冇同媽媽食好西,行行西鐵站附近搵搵靈感,😂經過見到已經滿曬,門面都幾吸引,直覺話我知係佢啦!選擇困難症最岩點dinner set,可以做最少嘅選擇。頭盤叫左生蠔海鮮凍盤,生蠔海水味重,又幾甜。忌薕蘑菇湯打得好滑,飲落去好舒服。個餐包同平時好唔同係好似薄餅咁,簡單點黑醋加橄欖油就好味😋蟹肉冬蔭功飯 聽個名已經好特別,平時意大利飯多數用白汁芝士好易好膩。冬蔭公明顯味道都係偏fusion 有東南亞嘅味道,呢個反而加分,微微酸帶有香茅嘅香氣,係難得開胃嘅意大飯主菜叫左蜜糖焗德國豬手 ♥️豬手唔係脆皮個種,但皮烤出黎係有彈性,怕熱氣嘅人都岩食。配燒菠蘿好完美😍,又甜又多汁食完中和番,唔覺自己食左咁多肉。餐飲叫左鐵觀音,呢個係普通茶包泡嘅,唔會預好濃好有茶味,不過食咁豐富,清清地嘆啖茶都幾好。

選擇困難症最岩點dinner set,可以做最少嘅選擇。

頭盤叫左生蠔海鮮凍盤,生蠔海水味重,又幾甜。