2018-05-16
成日見人哋話食村爺爺名符其實,今次我就特登嚟排隊食呢間性價比高嘅餐廳💪🏻💪🏻我就一等等左45分鐘,其實已經六點半開始等,想食嘅朋友就早啲嚟排隊啦。😌 難得黎到村爺爺梗係食佢嘅最出名嘅龍蝦湯泡飯🤤🤤<殿。海鮮龍蝦湯泡飯>一盤好大盆嘅海鮮,仲加埋半隻龍蝦上碟。先飲一啖龍蝦湯底,鮮甜又濃味,飲完想再飲。不愧為真材實料,裏面有龍蝦青口帶子蠔螺片。。。估唔到有咁多配料,加多$3有魚皮再加嘢飲👍🏻<花膠螺頭雞煲翅泡飯>呢個都唔野少,成煲足足有半隻雞,俾埋兩隻手套方便你手撕開嚟食,貼心服務👍🏻👍🏻一飲啖雞湯,上晒癮😆😆啖湯真係雞煲翅味嘅濃湯,好足料。半隻雞都好多肉,有兩三件花膠翅,加埋油菜、嘢飲、白飯都只係$78,簡直係超值之選😆😆👍🏻👍🏻
<殿。海鮮龍蝦湯泡飯>
<花膠螺頭雞煲翅泡飯>