今晚同屋企人嚟到長沙灣嘅喜泰味食dinner餐廳唔係喺商場入面,而係喺商場對出一啲好似貨櫃嘅建築物入面,好有特色夜晚7點半去到都接近滿座,而且好似有好多街坊喺度買外賣啲餐具碗碟擺到好整齊,感覺都幾衛生企理未叫嘢食之前已經會有免費嘅蝦片送上咁我哋就決定試吓個二人餐($188+1),然後再用套餐優惠價加咗4串串燒($38+1)首先嚟嘅係牛肉串燒,啲牛肉上枱嗰陣仲係熱辣辣同埋好香。啲牛肉唔會乾,配埋個沙爹花生醬真係好唔錯我哋揀嘅係馬拉盞炒通菜,啲菜嘅份量比想像中多,大大碟我哋另外一個揀嘅係椰香青咖喱牛腩煲,青咖喱有好香濃嘅椰奶味,食落去啲甜味會中和咗啲辣味,好啱我呢啲唔係好食得辣嘅人個二人餐都會跟兩碗白飯餐飲我哋就揀咗唔使額外加錢嘅凍檸蜜,飲落去感覺好滋潤啊雖然二人餐得兩個餸,唔係可以食到好多唔同嘅嘢,但係因為佢份量都好足,同埋計返應該比較抵食,所以我都幾推介呢個二人餐嘅
今晚同屋企人嚟到長沙灣嘅喜泰味食dinner

夜晚7點半去到都接近滿座,而且好似有好多街坊喺度買外賣

啲餐具碗碟擺到好整齊,感覺都幾衛生企理

未叫嘢食之前已經會有免費嘅蝦片送上

我哋揀嘅係馬拉盞炒通菜,啲菜嘅份量比想像中多,大大碟

個二人餐都會跟兩碗白飯

餐飲我哋就揀咗唔使額外加錢嘅凍檸蜜,飲落去感覺好滋潤啊