2020-09-23
超級耐冇嚟過九龍城食泰國菜次次黎都花多眼亂唔知食邊間好九龍城有一條專賣泰國野如椰子油泰式糕點既街(有去左泰國既感覺🥺👍🏻)見到附近呢間餐廳都幾多人,所以就排左陣入去太耐無去泰國,超想食pad thai,雞肉炒河同炸皮蛋,見到有即點😂再加飛天通菜同必飲咸檸7🤪蛋包鮮蝦金邊粉:包住個層網原來係蛋絲黎,第一次見😲 好正宗既味道,份量又大又多蝦🤤👍🏻泰式雞肉炒河:泰國粉面中最鐘意食呢樣🤤呢到既炒河唔油膩,又多配料,雞肉又唔鞋,河粉口感好又唔會漿住👍🏻炸皮蛋:好耐無食過,出面層蝦滑好厚🤤但估唔到咁大份,我諗呢到係3-4人份量😂👍🏻我地兩個有啲眼闊肚窄,不過最後都清晒🤗飛天通菜:好惹味,下次應該都會點呢款多過馬拉盞通菜😝總結:性價比高,好正宗既泰式味道,而且餐廳好光猛,食得好放心🤭見到啲相都已經想再去食😂😝
次次黎都花多眼亂唔知食邊間好
見到附近呢間餐廳都幾多人,所以就排左陣入去
再加飛天通菜同必飲咸檸7🤪
飛天通菜:好惹味,下次應該都會點呢款多過馬拉盞通菜😝