2019-07-09 13 浏览
係中港城落船到港,適逢晚飯時間,一於食飽先番屋企😝行到附近有幢商業大廈,被一個派傳單的姐姐吸引左去一間中式餐廳《六合小廚》食晚飯。餐廳位於七樓,環境乾淨,寬敞。原來也有做早餐呢🤗菜單種類有好多🤩,除左各種小炒,更有潮州及客家菜,又有燒味,車仔麵,港式小食,十分多元化。店內亦有免費wifi 提供,上速都快。我地叫左一款二人套餐,有燒味拼盤、蒜蓉開邊蒸蝦🍤、帶子炒西蘭花🥦、兩碗足料大例湯🥣同埋兩碗大飯🍚$388。🎈叉燒拼白切雞🐔叉燒竟然係熱辣辣呀🤩,大多數食店係凍嘅😅,有驚喜👏🏻。叉燒夠入味又淋,白切雞肉嫩滑,感覺係新鮮唔係冰鮮個種,仲要係雞脾、我的摯愛💞🎈帶子炒西籣花🥦帶子真係十分鮮味,粒粒夠彈牙又爽,份量都唔少,翠綠色西蘭花咬落唔硬又爽口 👍🏻🎈蒜蓉蒸海蝦🦐蝦好味又新鮮,配合濃郁金蒜及粉絲墊底非常惹味,好食到停唔到口,食到舔舔脷👅店內提供多款菜式、在尖沙咀能以這個價錢食到呢個質素的食物,係一個好選擇👏🏻

餐廳位於七樓,環境乾淨,寬敞。原來也有做早餐呢🤗

🎈叉燒拼白切雞🐔

🎈帶子炒西籣花🥦