Queen’s Cafe 皇后飯店最近成為咗我lunch嘅飯堂,已經食過好幾次,多數都係食扒餐,大份又好味😋呢度嘅lunch menu每日都有啲唔同,呢日係星期一,叫咗兩份唔同嘅扒食,lunch set有麵包、餐湯同飲品。🥕羅宋湯呢度嘅羅宋湯係我飲過最好飲嘅,平時我係唔會揀羅宋湯,淨係飲白湯,但皇后嘅羅宋湯好好飲,好濃郁,一啲都唔水,有好多菜,仲有少少肉粒,飲得出係好足料去煮👍🏻🥛忌廉湯每日嘅白湯都唔同,飲過周打蜆湯、蘑菇忌廉湯都好好飲。麵包鬆軟,搽啲牛油,點餐湯食都好好味!🍽️洋蔥牛柳第一次食皇后就係食牛柳啦,之後再食都遇唔返,今次見到即刻叫。牛柳超厚一舊,叫咗五成熟,好軟腍唔韌,加埋洋蔥汁好好食🤤 薯條好脆,食埋什菜營養均衡啲!🍽️蒜茸新西蘭西冷牛扒都係叫咗五成熟,西冷無牛柳咁厚,但就大塊啲,邊位有條脂肪,肉質無牛柳咁嫩,但肉味濃啲,都好食!🍹凍朱古力 & 凍檸茶正常味道,唔會難飲😂 第一次叫凍朱,味道都ok,凍檸茶係自己落糖水。之前仲食過肉眼、牛肩扒、魚柳、燴牛仔肉等,全部都好食。以又一城餐廳嘅價位嚟講,皇后嘅lunch set價錢合理,質素又高,算係幾抵食!lunch成日都有人排隊

🥕羅宋湯

🥛忌廉湯
每日嘅白湯都唔同,飲過周打蜆湯、蘑菇忌廉湯都好好飲。

麵包鬆軟,搽啲牛油,點餐湯食都好好味!

🍽️洋蔥牛柳

🍽️蒜茸新西蘭西冷牛扒

🍹凍朱古力 & 凍檸茶

之前仲食過肉眼、牛肩扒、魚柳、燴牛仔肉等,全部都好食。以又一城餐廳嘅價位嚟講,皇后嘅lunch set價錢合理,質素又高,算係幾抵食!lunch成日都有人排隊架,想食最好book定枱😊