2018-11-24 50 浏览
今日同朋友係大埔收工,經過見到呢間餐廳幾靚,係酒吧餐廳設計,好有feel,就決定入去試下。Dinner set 烤美國安格斯西冷牛扒配青胡椒忌廉燒汁+法式龍蝦濃湯牛扒我地揀七成熟,要稱讚嘅係肉質一啲都唔韌,醬汁味道幾特別,一齊食味道算係不過不失。湯如其名夠香濃,搭上一片平平無奇嘅蒜蓉包,點一下湯再咬一啖,出乎意料之外,龍蝦嘅香味同鮮味充斥住味蕾,回味無窮,係我心目中呢個湯絕對係必點。(龍蝦湯跟set叫先$30)芝士香草蒜蓉牛油白菌焗田螺呢個菜式由薯蓉包住大蘑菇,菇上面有田螺同少量芝士,首先薯蓉冇乜味,菇附近有好多香草,導致菇得番香草味,反而失去原有嘅菇香味,田螺味都淡淡地,成碟嘢連芝士味都唔突出,一個中意食田螺嘅朋友都覺得好失望。安格斯牛肉煎蛋煙肉芝士漢堡伴薯條,所有材料味道配搭十分得宜,塊牛蘊藏住香濃嘅牛味,加埋其他配料味道,少少汁,令味覺嘅享受又提升到另外一個層次,只能夠說好食到番唔到轉頭。整體黎講,以呢個價錢、食物質素同環境氣氛黎講,如果唔介意地點比較偏遠的話,我覺得呢間餐廳係值得一試。

芝士香草蒜蓉牛油白菌焗田螺

烤美國安格斯西冷牛扒配青胡椒忌廉燒汁