2018-07-04
又到月尾手緊緊,但朋友生日想食生蠔.... 係網上揾到有抵食生蠔Buffet,300頭蚊已經有生蠔及大量甜品,加上係旺角夠晒就腳。本身以為食客係外國或內地客為多,不過入到去基本上都係香港人。或者大家同我一樣,都覺得放題都300幾,去酒店食自助餐也不錯吧。坐低無耐後,職員就放低左一份炸帶子,雖然唔係新鮮熱辣辣,不過帶子唔會炸得太乾。凍盤方面,有凍肉、凍海鮮、刺身及生蠔。選擇唔算太多,不過大路野都齊晒。生蠔唔係即開生蠔,不過size都算幾大隻,肉唔算太薄,而且新鮮度還好(我食一般日式放題生蠔係會痾架)三文魚魚生都幾大塊厚切,口感十足!燒牛肉肉味都幾香,牛肉屬於五成熟,對我來說剛剛好。甜品都佔了不少的位置,當中除了有蛋糕、日式糕點,還有朱古力噴泉。每天晚八時正,於燒牛肉旁的位置,廚師就會上演火燒法式火焰香橙班戟。有興趣的話,記住留意時間。呢份香橙班戟,橙味深重,而且pancake剛剛新鮮整好,值得一試。食完香橙班戟未夠喉的話,仲可以到甜品區食自選Pancake,大家可選芒果、香蕉的味道,食落個皮都幾香又軟熟。最後大家不可錯過即製的梳乎厘!我輕易地就消滅了7個,太好吃了。===========
三文魚魚生都幾大塊厚切,口感十足!
燒牛肉肉味都幾香,牛肉屬於五成熟,對我來說剛剛好。
鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)