2021-11-02
元朗出名嘢食多,尤其日本餐廳特別多,今次搵到呢間日本餐廳, CP值好高,午餐好抵食!叫咗個自家製豬軟骨濃湯烏冬,都係70幾蚊,仲要包嘢飲。個湯底好濃豬骨味,不知不覺飲咗好多湯,自家製嘅豬軟骨好入味,忟得夠腍身,入口即溶。烏冬煙煙靭靭有咬口,比起普通烏冬質地麵質夠滑,個烏冬仲有好多配料,有蟹柳、木耳、粟米、十分豐富。假期嚟嘅話有假日限定午餐,叫咗芝士牛角漢堡,塊漢堡扒好厚身,用咗牛肉豬肉雞肉一齊整,好特別,喺其他地方食唔到,牛角包都看到好脆,個餐仲要跟埋熱辣辣嘅薯條同蘋果沙律,又可以揀特飲,真係抵食!呢度啲炸物好高質,必點芝麻雞翼,即叫即炸,上枱熱辣辣,果皮炸到脆卜卜,但入面啲雞肉仲係好多汁好嫩滑,一啲都唔乾身。仲有芝士薯餅,同樣熱辣辣,一咬落去啲留心芝士流晒出嚟,好好味!呢度啲嘢飲選擇都好多,我揀咗可可阿華田芝士奶蓋,芝士奶蓋打得好滑,一啲都唔漏,配埋濃郁嘅阿華田,仲有少少脆脆,配搭得好好。