2020-03-18
去觀塘行街街,shopping完,個人散晒,我地就向附近搵野食。觀塘勁多公廠大廈,好多野賣,亦有好多特色野食。我地搵到一間叫鳥棲既日式餐廳,就入去試下。一入門口已經見到好多張沙化座位,睇上去好舒服咁,重要係勁闊落。我地坐底左,店員就比餐牌我地,餐廳都勁多野食,要一段時間先選好食咩😂餐廳有2人套餐供應,價錢都唔算貴我地叫左個牛油果蟹子沙律,份量都算大,2個人食當前菜岩岩好。佢地啲牛油果好新鮮,將啲蟹子同沙律醬撈埋一齊食,非常好味👍🏻主菜方面,我地叫左一個滑蛋黑毛豬排飯,雞軟骨同埋牛舌串燒。豬排飯幾特別,要自己燒熱佢,再加入雞蛋,撈埋一齊先食得。味道不錯,豬排吸收埋啲汁,再加埋雞蛋向表面,好味。串燒都係整叫即燒,好新鮮,牛舌燒到岩岩好,加上檸檬汁,將味道提升了一個層次。雞軟骨外脆內軟,加上少少鹽,當小食咁食,一流👍🏻👍🏻總括來講,呢間餐廳面積大,坐得舒適,食物好味,推介指數達到⭐⭐⭐⭐
餐廳有2人套餐供應,價錢都唔算貴
雞軟骨外脆內軟,加上少少鹽,當小食咁食,一流👍🏻👍🏻