2008-10-12
下午去左科學館睇深海奇珍展覽 一路睇展覽一路見到 d 鰻魚同八爪魚... 夜晚就決定去食距地 去左講左好耐都未去既大盛壽司 去到都有 d 人等位, 本身諗住都要等一等不過可能因為兩個人既關係所以唔洗等就安排入座大家黎前都係訂左位先會好 d一開始就 order 左三文魚壽司﹕唔係好鮮甜, 亦唔夠肥。可能有比較啦, 食過板長之後, 都仲係好掛住鰻魚壽司﹕呢個唔錯, d 汁味道岩岩好, 不過如果鰻魚熱 d 會仲好 ^ ^ 海鮮火鍋﹕個湯好鮮甜, 不過 d 配料唔係咁岩我口味... 熟三文魚肉麻麻(其實都ok﹐係我不嬲唔太鐘意), 豆腐一般﹐唔算好滑﹐其他配料有帶子青口日式魚蛋等﹐都ok啦 但係食食下食到入面有舊冬菇係酸既﹐呢樣要扣扣分 >.< 不過個湯底認真唔錯﹐飲左好多 ^ ^之後再 order 多客炸蝦天婦羅, 麻麻地﹐炸粉過厚﹐有點油膩﹐而且點既醬汁味道認真麻麻埋單 $146, 仲送左粒香芋雪米滋, 好味 ﹕)都幾抵既﹐而且整體味道都ok ^ ^不過男友之前黎過﹐覺得水準好似比之前黎差了塭日試埋觀塘分店睇下會唔會好 d 先..
下午去左科學館睇深海奇珍展覽

去左講左好耐都未去既大盛壽司
去到都有 d 人等位, 本身諗住都要等一等
不過可能因為兩個人既關係
所以唔洗等就安排入座
大家黎前都係訂左位先會好 d

一開始就 order 左

埋單 $146, 仲送左粒香芋雪米滋, 好味 ﹕)
都幾抵既﹐而且整體味道都ok ^ ^
不過男友之前黎過﹐覺得水準好似比之前黎差了
塭日試埋觀塘分店睇下會唔會好 d 先..
影得不太好的海鮮火鍋﹐湯底鮮甜
送既香芋雪米滋