2025-04-29
今晚好想食日本嘢,但間間都要等位,所以我決定買外賣返屋企食。發現了呢間福岡日本創作料理(屯門),佢哋可以坐底食,但位置唔多,主力做外賣,所以我叫了外賣就返屋企開餐。佢哋啲質素都唔差,幾好食,對得住呢個價錢👍🏻滑蛋吉列豬排飯雞蛋是用日本蛋,加上即時炸的吉剄豬排,勁吸引。豬排咬落去外皮香軟,吸收晒啲蛋汁,用嚟送飯,一流,好似去日本旅行食嘅感覺。吉野牛肉飯牛肉鮮嫩,有牛味,加上牛肉汁,勁好味。白飯吸收了牛肉味及牛肉汁,軟軟的,連牛肉一齊放入口,好味到停唔到口。唐心蛋咖哩吉列豬排飯吉列豬排出色已經唔駛講,個唐心蛋都好正,係日本蛋,好容易食得出👍🏻 咖哩汁唔會好辣,但好香,小朋友都好鍾意食。鹽燒雞翼串即叫即燒,好新鮮。雞翼唔會太鹹,味道啱啱好,呢個小食用嚟送啤酒真係無得輸。佢哋價錢一啲都唔貴,好抵食。下次夜晚或下午唔想煮飯,都可以去買呢個外賣返屋企食👍🏻
滑蛋吉列豬排飯
吉野牛肉飯