2021-12-17
來到樂富廣場揾食,確係吾知食乜好,見呢間韓式新派餐廳,走年輕型格路線,門口餐牌見到食物選擇款式有勁多,炸雞、鍋物、韓式小食、石頭鍋飯、湯麵、炒麵、甜品、套餐乜都有,而且價格又吾貴,便試下新嘢。<牛肉石鍋飯 $108>牛肉石鍋飯有好多牛肉,分量都唔少。除咗牛肉同鮮蛋,另外仲有好多配菜,有木耳、什菌、青瓜、醃製蘿蔔絲、芽菜等等。石鍋本身非常熱,服務員會先幫客人將飯同所有配菜混和,稍等一會,便可以進食。石頭鍋飯其實本身已經有調味,味道微甜,不過餐廳另外再奉上一支韓式辣醬,可以畀你添加,愛辣嘅朋友就可以根據自己嘅個人喜好,而添加相對適當份量嘅辣醬。完成作品出場!!~ 牛肉六成熟左右,肉質好腍,入口帶有微甜韓式醬料味道,材料豐富,非常好食。<蟹黃炒准山麵 $108>呢個蟹黃炒准山麵感覺有點像西式的天使麵,麵嘅質地非常幼滑,而且入口比較軟身,材料都幾豐富,有一梳梳蟹肉、翠玉瓜、蟹籽、什菌等等。麵嘅味道亦調教得非常之好,帶有淡淡的蟹黃味道,而且非常creamy惹味,值得推薦呀!~<原味韓式炸雞 半份 $98>半份炸雞共有四件,即叫即炸。炸雞外皮炸得非常
<牛肉石鍋飯 $108>
完成作品出場!!~
<蟹黃炒准山麵 $108>
<原味韓式炸雞 半份 $98>
半份炸雞共有四件,即叫即炸。炸雞外皮炸得非常香脆,而且啲肉都幾嫩滑。另外仲配埋餐廳嘅秘製特色韓式燒烤蜜糖甜醬,同埋蛋黃醬,味道確係吾錯,不過如果份量再多d,會更加完美。
整體來講,餐廳選擇嘅食物款式非常豐富,而且食物質素水準都唔錯,佢除咗有韓式嘅地道風味感覺,亦帶點兒西日式嘅獨特風格。個人覺得食物嘅選擇性,更加多元化,更加適合港人嘅口味,而且價錢大眾化,實在值得再嚟。