2022-04-21 127 浏览
宜家疫情好似好返啲,見到放題開返,仲做緊第2位半價嘅優惠,即刻帶呀媽去食。沙田店我地第一次黎,地方闊落,一如以往,有得係手機落單,非常方便! 因為我地唔係好擔心疫情,所以都有出去出面拎野食。出面有飲品區、亦有啲炸物,好似炸餃子、炸雞球,本身以為放出面會好乾,點知我媽話炸餃子一流,有日式拉面店水準。本身我媽好鐘意食生野,但最近養身,所以叫左好多熟壽司比佢,好似蛋壽司、芥辣八找魚,佢都好滿意個水準。而我自己就鐘意食啲生野,所以都叫左刺身,好似係三文魚、油甘魚…全部都係厚切,口感一流。另外我仲叫左花之戀、海膽壽司,都幾新鮮。今次我地仲叫左啲平時少見嘅熟食,例如蝦多士、小龍蝦、蒜蓉焗蝦。另外佢仲有好多燒物,不過我地怕熱氣,淨係叫左個燒曼魚。其實食得放題都係想食啲平時屋企整唔到嘅野,呢間勝左選擇多,會再ENCORE。