2019-05-30
今日去咗朗豪坊到行街, 行完大約六點左右, 然後睇下附近有咩好食, 經過朗豪坊門口附近, 接咗張日式放題嘅傳單, 價錢唔係好貴, 決定上去試下。 餐廳環境都幾大, 全部枱都係卡位或半卡位, 座位都幾闊落和整潔。餐廳有細部分做咗自助區, 有提供飲品,甜品,沙律, 雪糕和前菜。柯打紙都差唔多有十多張, 刺身,壽司,手捲等, 都幾多選擇。去到食日式放題, 想回本嘅食物當然係刺身, 我哋都點咗5,6款刺身, 師傅都幾有心機砌隻刺身船, 我哋叫咗油甘魚,帶子,甜蝦 ,三文魚等, 質素都唔錯幾新鮮, 解凍嘅溫度都做得幾好。跟住點下啲壽司類, 壽司嘅款式都好多, 同埋有啲都幾有特色和味道都幾好, 壽司飯唔會好大舊, 好處就係唔會好快食飽, 可以試多啲其他款式。然後點咗啲熟食類, 羊架,串燒蝦,串燒牛舌等, 質素都唔錯, 之後叫咗個白酒煮蜆, 啲蜆好大隻夠鮮味。總括嚟講呢間餐廳嘅食物質素都幾好, 性價比都幾高, 上菜和收嘢嘅速度都好快。