2018-06-18
今日約咗朋友去元朗食日本放題, 「極尚大瀛喜日本料理 」, 餐廳位於元朗形點1期2樓2001A號舖。餐廳位置十分方便, 乘西鐵到元朗站(Exit H)出口, 步行數分鐘即到。 嘩, 去到人頭湧湧, 超多人, 仲要是日訂位已滿,好彩一早book咗位, walk-in 未必有得食㗎! 點咗一碟刺身, 有十多款刺身任君選擇! 我比較鍾意三文魚同甜蝦,三文鮮甜肥美, 甜蝦又鮮甜無比,口感彈牙, 其他刺身都唔錯㗎! 除咗刺身之外, 仲有不少壽司、軍艦同炸物等等。必試推介:1)喜壽司細細粒, 一啖一口, 材料豐富, 有海膽、三文魚、魚子同黑松露等等。成個配搭非常好! 好好味。2)御品飽汁燴花膠花膠係女士恩物,好少出現於放題, 花膠香滑, 炆到入晒味,正! 3)黃金燒帆立貝大大隻嘅帆立貝加上香噴噴嘅芝士同沙律醬,味道好夾, Like 爆! 4)榴槤炸彈榴槤炸彈上枱時, 仲熱辣辣! 薄薄外皮, 咬吓去,充滿香濃嘅榴槤,又香又脆, 仲唔覺得油膩添, 好食!仲有各式各樣嘅自助Bar, 包括有嘢飲、 甜品同小食等等, 實在太豐富了!其實真係好多嘢食,真係講都講唔晒,性價比極高, 唔怪得知日日都排長龍啦!
除咗刺身之外, 仲有不少壽司、軍艦同炸物等等。
必試推介:
1)喜壽司
2)御品飽汁燴花膠
3)黃金燒帆立貝
4)榴槤炸彈
榴槤炸彈上枱時, 仲熱辣辣!